Alături de cetăţeni, campanie de informare în Tăuţii Măgherăuş

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu cei din cadrul Serviciului de Ordine Publică, însoţiţi de şeful Poliţiei Oraşului Tăuţii Măgherăuş, comisar şef de poliţie Rogoz Violin, s-au întâlnit marţi, 28 martie, cu cetăţenii oraşului Tăuţii Măgherăuş, în cadrul unei activităţi de informare.

În continuarea activităţilor desfăşurate în cadrul Campaniei de prevenire a violenţei în mediul familial „Aripi Frânte”, poliţiştii au discutat cu personalul unei societăţi comerciale cu sediul în Tăuţii Măgherăuş, despre formele violenţei domestice, despre aspectele pe care trebuie să le aibă în vedere victima în timpul unei agresiuni, serviciile de care pot beneficia şi instituţiile la care pot apela pentru a obţine ajutor, dar şi despre măsurile pe care trebuie să le adopte pentru a evita noi episoade de violenţă. Un accent deosebit a fost pus pe posibilitatea solicitării ordinului de protecţie.

Pentru că asigurarea bunurilor nu este o opţiune, ci o necesitate pentru prevenirea victimizării, poliţiştii au discutat ce cetăţenii aspecte legate de prevenirea furturilor din locuinţe, autoturisme, genţi ori poşete. De asemenea, au fost oferite pliante şi broşuri cu sfaturi utile pentru a nu deveni victime ale infracţiunilor de tâlhărie, în special a celor comise prin smulgere, specifice sezonului estival.

În mod deosebit persoanele vârstnice au fost informate cu privire la modul în care acţionează infractorii prin intermediul înşelăciunii denumite „Metoda Accidentul”.

Săptămâna viitoare, denumită Săptămâna prevenirii criminalităţii, poliţiştii vor desfăşura activităţi similare în tot judeţul.

 

Source: Alături de cetăţeni, campanie de informare în Tăuţii Măgherăuş

Comentarii

comentarii