Motivul pentru care ar trebui să preferi ceapa roşie. E miraculoasă în dieta!

Ingredient foarte popular în multe reţete culinare, ceapa este o legumă care se bucură de multă apreciere. Specialiştii ne explică, însă, de ce este mai bine pentru organism să mâncăm ceapă roşie, în detrimentul celei albe.

Bogată în vitaminele A, B şi C, săruri minerale, substanţe cu caracter antibiotic şi diuretice, ceapa roşie nu ar trebui să lipsească din alimentaţia zilnică. Ea are în compoziţie fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc şi fier, acid folic şi biotină.

Antidotul crizelor de nervi

Ceapa roşie are efect calmant şi poate linişti crizele de nervi şi atacurile de panică. Este suficient doar să o miroşi. De asemenea, mirosul ei, sau faptul că o mâncaţi la cină, vă poate scăpa de insomnia. De asemenea, fiind un puternic analgezic şi antiinflamator, ceapa roşie poate calma durerile reumatice şi pe cele provocate de gută. Taie ceapa rondele, aşeaz-o pe un tifon şi încălzeşte-o la aburi, iar apoi pe un capac întors se fixează pe locul dureros şi inflamat. În caz de sinuzită se pot face inhalaţii cu aburi de ceapă roşie. Inhalaţiile se fac, de obicei seara, înainte de culcare, şi nu se mai iese apoi afară din casă. Durerile de cap şi chiar migrenele trec dacă se leagă capul, pentru câteva minute, cu o cataplasmă de ceapă. De asemenea, ceapa roşie este foarte bună şi în cazul tusei, durerii în gat, răcelii sau gripei.

Nu îngraşă!

Permisă în orice cură de slăbire, ceapa roşie exercită un puternic efect alcalinizant asupra organismului, ceea ce ajută la remineralizarea şi eliminarea toxinelor din corp, mult mai uşor şi mai rapid. Este şi un foarte bun diuretic. Mai mult, această legumă conţine falvonoizi, substanţe ce împiedică depunerile de colesterol pe artere şi  previne bolile cardiovasculare.

 

Source: Motivul pentru care ar trebui să preferi ceapa roşie celei albe. E miraculoasă în dieta!

Comentarii

comentarii