Zilnic Baia Mare plătește zeci de mii de lei pentru ceva ce nu are

Executivul Primăriei Baia Mare nu a reușit, după mai bine de 30 de zile de la licitația pentru deszăpezirea orașului, să desemneze un câștigător. Procedura e întârziată nepermis de mult, producând prejudicii în bugetul Băii Mari.

Actualul operator, SC Drumuri și Poduri Gheorgheni, are un contract obținut prin negociere directă în condiții extrem de avantajoase. De mai bine de 20 de zile în Baia Mare a plouat sau au fost temperaturi cu plus. În aceste condiții zăpada a dispărut (ușor de observat pe spațiile verzi) datorită timpului favorabil. Firma nu a mișcat un deget. Cu toate acestea a încasat, zilnic, peste 30.000 de lei. Suma e „pentru așteptare” acolo unde a aplicat un tarif de 120 de lei/oră/utilaj/zi (calculat la un timp de 24 de ore pe zi). La un calcul sumar, în zilele în care a plouat sau a fost cald, Primăria a plătit pentru „deszăpezire” peste 600.000 de lei. Și continuă să plătească.

Dacă aveau grijă de buget, cei din executiv ar fi putut (prognozele meteo au fost și sunt în continuare favorabile) să ceară demult firmei reducerea numărului de utilaje pentru care se plătește așteptare. Au recurs la această soluție abia de azi.

Aștept desecretizarea ofertelor de la licitație. Firma din Gheorgheni a fost unul dintre ofertanți. Ceva-mi spune că la licitație a mers cu un tarif mult mai mic pentru „staționare” comparativ cu cel pretins și acceptat la negocierea directă. Suspiciunile pe care le-am făcut publice încă din decembrie devin realitate. Ele au fost mirosite și de presa centrală, descrise într-un material de acum o săptămână.
http://www.catavencii.ro/costel-casuneanu-e-inca-abonat-la…/

Sursa Info si Foto

Comentarii

comentarii

LĂSAȚI UN MESAJ